Veproil Kft.

Robbanásbiztonság-technika - Mi a megoldásban gondolkodunk

Bővebb információért keresse kollégánkat:

Virágh Zsolt

viragh@veproil.hu

00 36 30 6649 118

Társadalmi felelősségvállalás:

Veproil

Kft.

1106 Budapest,
Maglódi út 17.
C. épület I/113

Telefon: +36 (1) 431-7960

Fax: +36 (1) 431-7961

Cégünkről

A ma robbanásbiztonság-technikája szerteágazó tudomány. Sok szakterület képviselteti magát benne: villamos - műszeres - gépész - technológia - biztonságtechnika - tűzvédelem - vegyész. A mai nappal nem tudjuk azt kimondani, hogy csak az egyik terület fő felelősségi felülete a robbanásbiztonság-technikának való megfelelés. Az előbb említett területek kooperációjának kell megvalósulni adott robbanásveszélyes ipari terület teljes élettartama során.

 

A felelősség egyaránt érinti a fenti szakterületek bármelyikéről: üzemeltetőt - gyártót - kivitelezőt - tervezőt - karbantartót - biztonságtechnikai szakembert - felülvizsgálót - auditort - bárkit, aki adott területen a tevékenységével gyújtásveszélyt jelent. Ezeket a kockázatokat fel kell mérni és értékelni kell, s a területre vonatkozó robbanásvédelmi dokumentációban azt rögzíteni szükséges. A robbanásvédelmi dokumentációt az adott robbanásveszélyes övezetben dolgozó személyzettel meg kell ismertetni, ezzel is eleget téve az előírásoknak.

 

A vonatkozó direktívák, rendeletek, jogszabályok, szabványok, irányelvek segítik a felhasználókat a biztonság munkafeltételek és körülmények kialakításában. Ezeket az előírásokat értelmezni kell a felhasználási terület ismeretében, s a tárgyi szabályozás változását nyomon kell követni és a megfelelő módon a változásokat be kell vezetni adott ipari területen.

 

A villamos robbanásbiztonság-technika 100 éves múlttal bír. Használjuk, alkalmazzuk - nagy biztonsággal teszünk megállapításokat ezen a területen. A nem villamos robbanásbiztonság-technika már kihívások elé állít gyártót, végfelhasználót, szerelőt, karbantartót és felülvizsgálót / auditort egyaránt. Új védelmi módok, új technikák / eljárások jelentek meg a nem villamos robbanásbiztonság-technika fogalomtárának bevezetésével.

 

A robbanásbiztonság-technika nem önálló szabályzórendszer, számos további jogszabály együttes teljesülésével jelenti a megfelelő biztonságot. Ide tartozik: ADR, PED, stb.

 

A Veproil Kft. a fenti területek értelmezésében segíti a felhasználókat. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a robbanásbiztonság-technika területe folyamatosan bővül, így annak értelmezésében is folyamatos változások hatása megmutatkozik.

 

Találjuk meg együtt a megoldást az Ön által felvetett kérdésre: veproil@veproil.hu

Legfrissebb híreink

Sikerrel zárult első OKJ tanfolyamunk!

2017-11-17 10:00

November 14.-én végéhez érkezett első 52 522 03 robbanásbiztos berendezés kezelője OKJ tanfolyamunk (E-001592/2017/A001).

Megkaptuk hivatalos OKJ vizsgaközpont kijelölésünket

2017-07-25 15:00

A 21/2010 NFGM szabvány 5. sz. melléklet/2-3-4 pontjának megfelelő kompetencia oktatásokat teljeskörűen tudjuk szolgáltatni.

Egyedi pályázati lehetőség munkahelyi képzésekre

2017-06-13 15:00

Egy egyedi lehetőséget szeretnénk ajánlani Önnek! Amennyiben szeretné növelni cége versenyképességét, és fejlesztené a munkavállalók munkahelyi készségeit és kompetenciáit, akkor most pályázhat a GINOP- 6.1.5 / GINOP-6.1.6 Munkahelyi képzések programjára.
Facebook