Segítségre van szüksége?

+36-70-3880-540 vegh@veproil.hu

Telephelyi gázfogyasztó rendszerek robba...

Kinek ajánljuk?

Ezt az oktatás elsősorban a földgáz/PB gáz tervező kollégáknak, valamint a földgáz/PB gáz felhasználó telephelyek karbantartásáért, az üzemeltetés tűz- és munkavédelmi feltételeinek biztosításáért felelős személyeknek ajánljuk. Természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Miről szól az oktatás?

Az oktatás során a résztvevők megismerkedhetnek a 3/2020. (I. 13.) ITM rendeletben foglalt robbanásbiztonság-technikát érintő követelményekkel, azok megvalósítási lehetőségeinek módszereivel, valamint testközelből kaphatnak képet a telephelyi földgázfelhasználás robbanási kockázatairól, a robbanások kialakulásának körülményeiről, azok elsődleges hatásairól.

Az elméleti oktatás során külön kiemeljük

  • a potenciálisan robbanásveszélyes terek meghatározásának módszereit (zónabesorolás mikéntje),
  • a robbanásveszélyes koncentráció kialakulásának megelőzési lehetőségeit (érzékelők alkalmazása – elsődleges védelmi koncepció rendszerei),
  • az aktív gyújtóforrások elleni hatékony védekezés elméleti alapjait

A gyakorlati oktatás keretében az elmélet során bemutatott zónabesorolás tényleges megvalósulását tapasztalhatják meg a résztvevők a TIGÁZ erre a célra létesített tanpályáján.

A valóságban megtekinthetik a kibocsátó források körül ténylegesen kialakuló robbanásveszélyes tereket, a tényleges kialakulást befolyásoló tényezők hatékonyságát.

Tanúi lehetnek a jelenleg is széles körben alkalmazott telephelyi gázszabályozó rendszerek veszélyeinek, beleértve a valós robbanási szituációkat.

Megismerkedhetnek az érzékelő, beavatkozó rendszerek gyakorlati alkalmazásának körülményeivel, a hatékonyságot befolyásoló feltételekkel, továbbá hasznos gyakorlati ismereteket kapnak a telephelyi földgázrendszerek elektrosztatikai feltöltődés elleni védelmeinek kialakításáról.

 

Oktatás helye: Miskolc (Tigáz Zrt.)

Oktatás időpontja: egyedi megrendelés alapján

Oktatás időtartama: 2 nap

Megszerezhető dokumentum: tanúsítvány (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer szerint)

Oktatás díja: 120.000.- Ft + áfa (bruttó 152.400.- Ft) / fő

Jelentkezési határidő: -

 

Online jelentkezés a képzésre

 

A beérkezett jelentkezéseket feldolgozzuk és visszaigazoljuk, a létszám függvényében véglegesítjük. Jelentkezéseiket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni. A tanfolyamot minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk el. A jelentkezési lapot kérjük e-mailen (exam@veproil.hu vagy vegh@veproil.hu), mielőbb elküldeni szíveskedjenek.

 

Széchenyi 2020